?max-results="+mposts+"&orderby=published&alt=json-in-script&callback=showmoreposts\"><\/script>");
  • homepost1

  • ?max-results="+hposts+"&orderby=published&alt=json-in-script&callback=showhomeposts\"><\/script>");
  • homepost4

  • homepost2

  • ?max-results="+hposts+"&orderby=published&alt=json-in-script&callback=showhomeposts\"><\/script>");
  • homepost5

  • homepost3

    ">more >>');
?max-results="+hposts+"&orderby=published&alt=json-in-script&callback=showhomeposts\"><\/script>");
  • homepost6

  • homepost7

Transformers (2007)

“Transformers” 1984-1987 arasında yayınlanan Amerikan-Japon ortak yapımı bir çizgi filmden uyarlama. Bilirsiniz ki çizgi film kültürü çocuklukta edinilir ve sevenler bunu genellikle yetişkinliğinde de devam ettirir. Abim Ertuğrul gibi çizgi film kültürü olan bir kişi değilim. Çünkü ben sadece televizyonda izlerdim, abim ise aynı zamanda kitaplarını okurdu.

“Transformers” için Michael Bay’in izlediğim ilk filmidir diyebilirim. İnternetten filmografisine baktığımda sadece “Bad Boys “ serisi bana tanıdık geldi. Bu serinin birincisine televizyonda kısa bir süre bakmıştım.
Yönetmenin filmografisini incelediğimde aksiyon ve bilimkurgu çizgisinde yürüdüğünü gördüm.

“Transform”un Türkçe karşılığını herkes bilir; biçimini değiştirmek, dönüştürmek. Filmde biçim değiştirip dönüşenler Cybertron gezegeninin robotları. Bu onların temel özellikleri. Bu robotların diğer özellikleri de iyiler ve kötüler olarak kamplaşması. Optimus Prime’nın önderliğinde Autobotlar olarak adlandırılan iyi robotlar ve Megatron’un önderliğinde Decepticonlar olarak adlandırılan kötü robotlar…

Gezegenlerinde “Energon Küpleri” adı verilen yakıt stoklarının azalması sonucunda Autobotlar ve Decepticonlar, mineral ve kimyasallar bakımından zengin olan dünyamıza gelirler. Autobotların lideri Optimus Prime 18 tekerlekli kırmızı renkli bir kamyona dönüşürken, Decepticonların lideri Megatron, bir silaha dönüşür. Dolayısıyla film kamyonların, arabaların ve silahların savaşı üzerine kuruludur. Ve tabi bu otomatik dünyada hisleri ve aklıyla hareket ederek iyi ve kötü robotların tarafında seçim yapan, onlara destek ve köstek olan insanları unutmayalım.

Aksiyon ve bilimkurgu çok fazla bana hitap eden bir alan olmamakla birlikte, “Transformers”ı izlerken hızla çevrilmekten başım döndü. Özellikle filmin ilerleyen dakikalarında o kadar hızlı geçişlere şahit oluyorsunuz ki, film bittiğinde nasıl nefes aldım diyorsunuz. Zamanın bu kadar hızlı koşturduğu filmlerde pek düşünülmesine ihtiyaç olmadığından olsa gerek, film de siyah ve beyaz gibi iyiler ve kötüler diye şablonlara oturtularak karışımlara yani grilere pek yer verilmiyor. Ve tabi seyircinin rahatlaması için de kazanan iyiler oluyor. Ama bu tarz içinde film iyi kotarılmış. Bunda yapımcının Steven Spielberg’in firması Dream Works’un olması ve yönetmenin de kitlelerin hoşuna gidecek bir tarzdan hoşlanarak bu yolda bir sinema çizgisini tercih etmesinin etkisi büyük olsa gerek.

Filed Under:

About the Author

My name is Dinh Quang Huy or known as alias NhamNgaHanh .I made this template in magazine style and named it Simplex Darkness .I hope it helpful to persons who want a solutions for a template in Blogspot.To download this template and see template install instruction ,go to Simplex Design blog.